U Srbiji još 82 osobe zaražene, od petka nove mjere za one koji se vraćaju u zemlju

korona beograd
03.07.2020., Beograd, Srbija - U Beogradu proglaseno izvanredno stanje zbog povecanja broja zarazenih virusom Covid 19. Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

U Srbiji su u posljednja 24 sata potvrđena još 82 slučaja zaraze koronavirusom, a od posljedica infekcije umrle su dvije osobe, priopćio je u četvrtak Krizni stožer srbijanske vlade.

Na bolničkom je liječenju 320 pacijenata, od kojih 21 na respiratorima.

U posljednja 24 sata testirano je 6.877 uzoraka, od početka epidemije ukupno 1.056.256, a registrirano je 32.695 oboljelih od kojih je umrlo 738.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje i socijalnu skrb priopćilo je da su u ustanovama i domovima za smještaj odraslih i starijih osoba na covid-19 registrirane zaraze kod 60 korisnika te 23 djelatnika.

Zbog epidemiološke situacije u okruženju i povećanog rizika od širenja koronavirusa, u Srbiji od petka u 18 sati stupit će na snagu mjere pojačanog nadzora za sve povratnike iz inostranstva.

Po odluci Kriznog štaba svi državljani Srbije koji se vraćaju iz zemalja s povećanom transmisijom koronavirusom, među kojima su istaknute Crna Gora, Hrvatska te BiH, moraju se elektronički registrirati u zdravstveni sistem radi epidemiološke kontrole i brzog reagiranja u slučaju pojave simptoma covida-19, prenosi Hina.