Portal 072info

U SUSRET RAMAZANU: Najpoznatiji solisti i horovi, ramazanska poruka i dova u Areni Zenica

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zenica će biti ponosni domaćin centralne predramazanske manifestacije povodom predstojećeg mjeseca posta, a ponosni domaćini i organizatori koncerta duhovne muzike, Medžlis Islamske zajednice Zenica, okupit će najpoznatije interpretatore i horove na jednom mjestu.

Tako će Gradska arena Zenica otvoriti svoja vrata događaju koji je zenička javnost dugo priželjkivala, a 13. juni biće definitivno večer koja će okupiti sve one koji sa nestrpljenjem iščekuju mjesec ramazan. Programski dio večeri svojim jedinstvenim interpretacijama uveličat će najpoznatiji solisti i to Burhan Šaban, Aziz Alili, Armin Muzaferija, Orhan Çakmak, Mensura Bajraktarević, Zanin Berbić, Nadira Delić i Amila Alibegović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U susret ramazanu - Arena Zenica

Sve izvođače pratit će horovi Sejfulah, Šapat srca, Preporod Ilijaš, Preporod Zenica i En-Nahl Medžlis Zenica, pod dirigentskom palicom Ibrahima Alibegovića uz pratnju orkestra Armina Hodžića i turskog vojnog orkestra “Mehter”. Kako će ova posebna noć biti protkana isključivo sadržajima koji će biti najsimboličnija uvertira Ramazanu, pokazatelj je obraćanje reisu-l-ulema mr. Huseina ef. Kavazovića koji će upravo iz Zenice upiti ramazansku poruku. Pored njegovog obraćanja i ramazanske poruke, u zeničkoj Areni dovu će proučiti i muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović, a što će biti kruna ove nesvakidašnje vjerske manifestacije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ulaznice po cijeni od 10 KM i 15 KM (VIP) svi zainteresovani mogu kupiti u Medžlisu Islamske zajednice Zenica, turističkoj agenciji Biss-Tours i Shopping centru Džananović. Uvjereni smo kako će mnogobrojna javnost biti dio centralne predramazanske manifestacije ‘U susret ramazanu’, 13. juna sa početkom u 20.00 sati.

// Zainteresovani predstavnici medija svoje akreditovanje mogu izvršiti do petka, 29. maja, slanjem aplikacije na e-mail: redakcija@072info.com //

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME