Portal 072info

U toku rekonstrukcija ulica u mjesnoj zajednici Klopče

3514333E 5F8F 43C8 8353 4EA9A97667FC
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Konzorcij zeničkih preduzeća “Komgrad-Ze” d.o.o. i “Almy Transport” d.o.o. počeo je rekonstrukciju ulice Hadžije Mazića put od broja 22 do broja 52, poznatije kao put za Ziliće. Riječ je o dotrajalom makadamskom putu kojim je za mještane ovog dijela mjesne zajednice Klopče duži niz godina otežano kretanje. Vrijednost ugovorenih radova tokom kojih će uz asfaltiranje biti urađena i odvodnja, iznosi 52.929,63 KM sa PDV-om. 

Osim ove ulice, u MZ Klopče za srijedu, 02. septembra zakazan je početak radova na rekonstrukciji ulice Prvomajska do spoja sa ulicom Hadžije Mazića put. Grad Zenica sa gore navedenim konzorcijem, nakon raspisanog javnog poziva za ovaj projekat potpisao je ugovor vrijedan 51.517,72 KM sa PDV-om. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“U ime mjesne zajednice Klopče i ime svojih komšija želim se zahvaliti Gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem na urađenom u proteklom periodu, kao i na projektima koji se realizuju ili će se raditi u narednom periodu. Asfaltiranje ove dvije ulice i predstojeća rekonstrukcija oko 500 metara dugačke ulice Ibrakovića put svakako je znak da se o uslovima života u Klopču vodi računa“, kaže Ibrahim Omić, predsjednik MZ Klopče.

Podijelite članak
  • 83
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Počela realizacija druge faze uređenja obala i korita vodotoka II kategorije na području grada Zenica

072info.com

Grad Zenica realizacijom sporazuma o vansudskoj nagodbi ostvario uštede od 300.000 KM

072info.com

U toku radovi na sanaciji bujica u Topčić Polju i pregrada na Starinskoj rijeci

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)