U Visokom 14. tradicionalno druženje dobitnika najviših ratnih priznanja ZDK

U Visokom 14. tradicionalno druženje dobitnika najviših ratnih priznanja ZDK

c0bc8bf44cc3916479c94fd5e351f4bd_XL

Udruženje dobitnika najviših ratnih priznanja Zeničko-dobojskog kantona, proteklog vikenda, okupilo se u Visokom u okviru 14. tradicionalnog druženja. U ime Vlade Zeničko-dobojskog kantona, okupljanju su prisustvovali ministri Ekrem Tuka i Mirko Trifunović, predsjedavajući Skupštine ZDK Sretko Radišić, a drugom dijelu manifestacije priključio se i premijer Fikret Plevljak.

Druženje „zlatnih ljiljana“ i dobitnika „zlatne policijske značke“ započelo je polaganjem cvijeća na Spomen kosturnici borcima NOAR-a ’41-’45. u Gradskom parku i na Spomen obilježju šehidima i poginulim borcima ’92-’95 u ulici Branilaca. Manifestacija je nastavljena svečanim programom u Gradskom kinu, a potom u Zavičajnom muzeju gdje je postavljena izložba „Srebrenica” sa fotografijama poginulih boraca sa područja visočke općine u toku agresije na BiH.

“Dobitnici ratnih priznanja su prepoznatljivi u svim općinama na području Zeničko-dobojskog kantona i njihov doprinos u borbi je prepoznat. Iz tog razloga, mi smo nastavili druženja i borbu za ostvarenje zasluženih prava. Nažalost, još uvijek imamo ljudi koji smatraju da dobitnici najviših vojnih priznanja dobivaju više nego što zaslužuju i  mi se moramo izboriti protiv takvih ljudi. Moramo cijeniti ono što su dali dobitnici najviših ratnih priznanja, a među njima i onih koji su dali ono najvrijednije- život u borbi za Bosnu i Hercegovinu”, istakao je ministar Tuka.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica