Portal 072info

U Visokom održan razgovor o problemima srednjoškolaca

Danas 25. 02. održan je još jedan u nizu sastanaka između predstavnika mreVUK-a ZDK i zastupnika u Skupštini ZDK. Sastanak je održan u Visokom gdje su prisustvovali srednjoškolci iz cijelog kantona i zastupnica u Skupštini gospođa Meldina Ugarak.

Osnovna tema razgovora bila je problem srednjoškolaca. Razgovaralo se o općim problemima ove populacije, ali i o pojedinačnim problemima svake škole. Gospođa Meldina je izrazila veliku želju i potrebu da pomogne mladim ljudima ovog regiona, te je u sklopu toga sa predstavnicima mreVUK-a dogovorila niz projekata i akcija. Svaki projekat će predstavljati veliki izazov srednjoškolcima, ali sve se to radi u cilju dopune budžeta mreVUK-a. Zbog toga srednjoškolci imaju veliku ambiciju za radom i uspjehom. Sastanak je bio jako uspješan, jer su srednjoškolci mogli direktno predstaviti i iznijeti kako svoje probleme tako i svoje ciljeve.

Ono što raduje nas srednjoškolce jeste činjenica da još postoje osobe koje se brinu o potrebama srednjoškolaca, ali i školaraca općenito.

14

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box