Portal 072info

U Zagrebu puštena 102 bijela balona u znak sjećanja na ubijenu prijedorsku djecu

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dani bijele trake u Zagrebu po prvi put održavaju na ovakav način, uz puštanje balona i ispred instalacije putujućeg spomenika Prijedor ’92 umjetnice Anite Zečić

Okupljeni su na Trgu bana Jelačića, s povezanim bijelim trakama oko nadlakica, pustili u zrak 102 bijela balona ispred spomenika Prijedor ‘92 na Dan bijelih traka kako bi iskazali pijetet svim žrtvama u prijedoru 1992. godine, a posebno za 102 ubijene djece, javlja Anadolu Agency (AA).

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Okupljenima se obratio Harun Omerbašić, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba (VBNMGZ), suorganizatora održavanja Dana bijele trake, koji je istaknuo kako se Dani bijele trake u Zagrebu po prvi put održavaju na ovakav način, uz puštanje balona i ispred instalacije putujućeg spomenika Prijedor ‘92 umjetnice Anite Zečić.

Anita Zečić je u obraćanju istaknula kako je ovaj spomenik izradila zbog nepostojanja spomenika za ubijenu djecu, ali i za sve žrtve iz Prijedora i okolice iz tog perioda.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Navela je kako je 1992. svo nesrpsko stanovništvo bilo prisiljeno na kuće izvjesiti bijele čaršave, a oko ruke povezati bijele trake.

“Posljednjih deset godina mi obilježavamo ovaj dan kako nikad nitko ne bi morao nositi te trake na ruci. Mi ih danas nosimo da ih sutra nitko ne bi morao nositi”, poručila je Zečić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

Aleksandar Tolnauer, predsjednik Savjeta za nacionalne manjine, istaknuo je kako dolazi iz naroda koji je dugi niz godina također bio obilježen.

“Bijela traka nam stalno mora biti u glavi jer vremena u kojima živimo, budite sigurni, vrlo su opasna, i ima onih koji bi nam nabili trake”, rekao je Tolnauer.

Na kraju događanja, okupljeni su u zrak pustili 102 bijela balona u sjećanje na 102 ubijene prijedorske djece.

Dani bijele trake na Trgu bana Jelačića održavaju se s ciljem ukazivanja na diskriminaciju žrtava, poricanje i nemogućnost obilježavanja mjesta stradanja za sve žrtve rata Prijedora i njegove okolice.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 574
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6