Portal 072info

U ZDK danas završava prvo polugodište u nastavnoj 2020./2021. godini

ucionica skola 1
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U školama na području Zeničko-dobojskog kantona prvo polugodište završava danas, 31.12.2020. godine, izuzev u Katoličkom školskom centru “Sveti Pavao” Zenica, u kojem je završeno 23.12.2020. godine, sopćila je pres-služba tog kantona. Zbog opasnosti od širenja koronavirusa, nastava se u proteklom periodu realizirala uz primjenu Uputstava Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, a u skladu s Procedurom za rad odgojno-obrazovnih ustanova-vodič za unapređenje biosigurnosti u kontekstu Covid-19 i Uputstvom za komunikaciju i protokol postupanja u kontekstu “Škole i Covid-19”, definiranih od Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Nastavnim kalendarom za školsku 20/21. godinu, početak drugog polugodišta planiran je 25.01.2021. godine, s tim da će nastava u Medresi “Osman efendija Redžović” početi 11.01.2021. godine, a u Katoličkom školskom centru 18.01.2021. godine, što je u skladu s njihovim programom rada.  – U narednom polugodištu ćemo ići ka ublažavanju mjera. Nadamo se da će se u što skorije vrijeme steći uvjeti za povratak svih učenika u škole – rekao je ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahija Kozlić. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

On je uputio đacima, roditeljima, nastavnicima i školskom osoblju čestitku za Novu godinu, izrazivši nadu da će pandemija ubrzo početi jenjavati te da će se nastavni proces u 2021. godini vratiti na režim prije pandemije.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 9
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Sutra početak nastave u ZDK

Portal 072info

U ZDK počinje evidencija djece polaznika Programa predškolskog obrazovanja

Portal 072info

RODITELJI OGORČENI: Učenici škole u Zenici svaka tri mjeseca dobivaju novu učiteljicu, u januaru stiže jedanaesta

Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME