Portal 072info

U ZDK- kontrolisano više od 4.300 vozila, kod 105 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u krvi

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona realizirali su proteklog vikenda akciju pojačane kontrole vozača motornih vozila na magistralnim, regionalnim i lokalnim putevima u ovom kantonu, s posebnim akcentom na kontrolu posjedovanja i korištenja odgovarajuće zimske opreme na vozilima.

Aktivnosti policijskih službenika bile su usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja prekršaja shodno Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i Pravilniku o saobraćaju u zimskim uvjetima, a tokom naznačene akcije kontrolisana su 3.262 vozila u saobraćaju, kojom prilikom je izdato 288 prekršajnih naloga.

Realizovana je i akcija u saobraćaju s posebnim akcentom na kontrolu alkoholiziranosti vozača, a tom prilikom policijski službenici su kontrolisali 1.114 vozila u saobraćaju, te izdali 112 prekršajnih naloga.

Izvršenim kontrolama i alkotestiranjem, kod 105 vozača je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, dok je sedam vozača odbilo da se podvrgne ispitivanju alkoholiziranosti.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK-a nastavit će s aktivnostima na osiguranju što veće sigurnosti svih učesnika u saobraćaju, posebno u periodu kada se na putevima očekuje povećan broj vozila zbog božićnih blagdana i novogodišnjih praznika, te upozorava vozače da se pridržavaju zakonskih odredbi u pogledu uslova pod kojima mogu upravljati vozilom, kao i da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa.

Fena

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box