Portal 072info

U ZDK pojačana kontrola saobraćaja i vozila sa stranim registarskim oznakama

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona do 8. januara naredne godine će na svim putevima u kantonu provoditi akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, s posebnim akcentom na kontrolu vozila sa stranim registarskim tablicama.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

– Kontrole će se vršiti na način da će policijski službenici ostvarivati uvid u internu bazu vozila kojim su u proteklom periodu počinjeni prekršaji u saobraćaju, evidentirani stacionarnim i mobilnim radarskim sistemima, te će se u slučaju pozitivne provjere, pristupiti sankcionisanju počinilaca prekršaja – saopćeno je Feni iz Odsjeka za odnose s javnošću policije MUP-a ZDK.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Uprava policije MUP-a ZDK upozorava sve vozače da se pridržavaju saobraćajnih propisa, da upravljaju svojim vozilima krajnje oprezno, da prilagode vožnju i brzinu kretanja vozila osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, kao i stanju vozila i tereta, te na taj način doprinesu stvaranju i obezbjeđenju lične sigurnosti i sigurnosti drugih učesnika u saobraćaju.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME