Portal 072info

U ZDK prijava djece za program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja

04.03.2010., Slavonski Brod - Uz tradicionalni nacin prepisivanja iz klasicnog salabahtera, ucenici se koriste i sofisticiranijim metodama poput pokretnih radio stanica, walkie-talkieja, mobitela s e-mailom, raznih bubica za uho i slicno. Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, u saradnji sa javnim i privatnim predškolskim ustanovama i osnovnim školama na području tog kantona, u narednim mjesecima planira realizirati  “Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja”.

Ovaj program u školskoj 2016./2017. godini namijenjen je djeci koja će do 1. marta 2017. godine navršiti  pet godina i šest mjeseci života i koja, u ovoj školskoj godini, nisu pohađala neku od predškolskih ustanova.

Roditelji ili staratelji djece trebaju prijaviti dijete za „Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja“ u školi koju će dijete pohađati, kod pedagoga škole ili osobe koju je ovlastio direktor škole, a za evidentiranje nije potrebno prisustvo djeteta, niti prilaganje bilo kakve dokumentacije.

Proces evidencije djece će se vršiti   od 26. decembra do 20. januara 2017. godine u školama koje će djeca pohađati. U istom  periodu obaviti će se i besplatni ljekarski pregledi djece-polaznika “Programa obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja”.

O upisu djece u “Program obaveznog  predškolskog odgoja i obrazovanja – POPOiO”, sa svom potrebnom dokumentacijom, vremenu realizacije programa, roditelji ili staratelji bit će obaviješteni i putem sredstava javnog informisanja i putem obavještenja na školama.

 

Podijelite članak

Počitajte još

Tešnjaci godišnje “obrnu” dvije milijarde KM

072info

ZAGAĐENJE: Premijer Ganić pozvao gradove i općine da postupaju u skladu s Planom interventnih mjera

072info

Broj zaposlenih u ZDK za 10 mjeseci povećan za 2.439 osoba

072info

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box