Portal 072info

U ZDK-u stotinu mladih policajaca dobilo posao

Svečanim polaganjem zakletve i smotrom stotinu novih policijskih kadeta, u Zenici je uspješno završena obuka dijela 30. generacije polaznika Policijske akademije FMUP-a s područja Zeničko-dobojskog kantona.

Na promociji je za stotinu mladih kadeta dodijeljen čin “policajac“ u Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Svečanost je održana u prisustvu roditelja i rodbine, prijatelja i većeg broja policijskih službenika, a među gostima bili su predsjedavajući Skupštine ZDK-a Jasmin Duvnjak, premijer Vlade Miralem Galijašević, ministar policije ZDK-a Nikola Arsenić i policijski komesar ZDK-a Semir Šut.

Ukazujući na zadatke pred kojima će se naći mladi policajci, komesar Šut je istakao da se ne događa često da se u policijske jedinice odjednom prima stotinu mladih i motiviranih mladića i djevojaka.

-Veliku zahvalnost dugujemo Vladi Zeničko-dobojskog kantona, bez čije odluke i finansijske podrške ovaj projekt ne bi bilo moguće realizovati. Gospodo, mladi policajci, želim vam svaku sreću i uspjeh u budućem radu – kazao je komesar Šut.

Nakon polaganja zakletve mladi policijski službenici su potpisali etički kodeks policijskog službenika i prve ugovore o radu.

Podijelite članak