U Zenici preminuo doktor Alija Smajlović

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

U Zenici je iznenada nakon kraće bolesti, u 72. godini, preminuo specijaliste opšte hirurgije primarijus doktor Alija Smajlović, nekadašnji načelnik Službe za hirurške bolesti Kantonalne bolnice Zenica.

Brojne radne kolege i sugrađani će pamtiti popularnog doktora Aliju kao vrijednog i stručnog medicinskog radnika, koji je tokom svog radnog vijeka pomogao desetinama hiljada pacijenata.

Bio je spreman i obučen da radi najsloženije hirurške zahvate, kojima je spašavo brojne živote, a njegov pristup životnim problemima pomogao je mnogim ljudima. Tokom rata bio je jedan od medicinskih radnika koji je danima pomagao teško ranjenima  na širem prostoru Bosne i Hercegovine.

Povodom smrti dr. Alije Smajlovića u Amfiteatru Kantonalne bolnice Zenica, danas u 10 sati, bit će održana komemorativna sjednica, javlja Fena.

Knjiga žalosti biće postavljana u holu ispred Amfiteatra Kantonalne bolnice Zenica, a nakon komemoracije biti će premještena u ulazni hol glavne zgrade zeničke Bolnice.

Dženaza Alije Smajlovića klanjati će se u 16.40 sati ispred Sultan Ahmedove džamije u Zenici, a ukop će tokom popodnevnih sati biti obavljen na gradskom mezarju Prašnice.

(Faktor.ba)