U Zenici se formira dječiji parkić sa korisnim životinjama

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Na dobrom smo putu da ostvarimo ideju male Zoo farme, sa korisnim domaćim životinjama, na kojoj bi djeca iz UG “Lotos-Zaštita mentalnog zdravlja” i svi njihovi vršnjaci i vršnjakinje našeg grada mogli da se igraju u sigurnom okruženju – navode iz spomenutog udruženja građana iz Zenice.

– Za pet-zoo trenutno skupljamo životinje koje nemamo. Koze su tu. Takođe psi i mačka, kunići nekoliko rasa, trebaju ubrzo stići. Golubovi takođe, nekoliko rasa trebaju se doseliti u narednom periodu. Kolega Ibro nam je obećao za jesen uhvatiti nekoliko parova štiglića i drugih divljih ptica da ih u volijeri pokušamo upariti i odnjegovati…

Ukoliko kod kuće imate ljubimca kojeg se želite riješiti, koji vam n etreba ili zbog bilo kojeg drugog razloga ne želite da bude sa vama, pokušajte ga pokloniti nama.

Hvala svima na obećanim zečevima, patkicama, golubovima, šarplaninkama. Treba nam motorna pila, stari balvani, stare stolice koje bismo mogli ofarbati u šarene boje i formirati dječiji park od prirodnih materijala.

Trebaće nam i radne snage, inspiracije i motivacije, smijeha, pjesme i druženja.

Volonteri i prijatelji su uvijek dobro došli – poručuju Mrva i mala raja iz “Lotosa”. Kontakti 063 558 427 (Goran) i 061 792 879 (Selma).

(Doznajemo.com)

072INFO TV