AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Vatrogasne jedinice na području Federacije BiH u protekla 24 sata izlazile su na teren u dva kantona.

Na području općine Zenica evidentirano je nekoliko intervencija vatrogasaca od toga jedno dežurstvo u željezari, jedan požar otpadnog materijala (kontejner), jedan manji požar otpadnog materijala (smeća) u napuštenom objektu u naselju Tetovo i požar na sušari za voće pored kuće u MZ Orahovica selo Rajčevići, kojom prilikom je pričinjena manja materijalna šteta, a povrijeđenih nije bilo.

Profesionalna vatrogasna jedinica Općine Zavidovići intervenisala je u ulici Alije Izetbegovića na gašenju požara u ugostiteljskom objektu ”Intermeco”, gdje je na ugostiteljskom objektu pričinjena veća materijalna šteta. Uzrok je zasad nepoznat.

U općini Žepče, vatrogasci su gasili požar na vikend kući u mjestu Gornja Papratnica. Požar je zahvatio krov, pričinjena je veća materijalna šteta, a povrijeđenih nije bilo.

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantona Sarajevo imala je šest intervencija na gašenju smeća, dva obezbjeđenja i jednu tehničku intervenciju, saopćeno je iz Operativnog centra Federalne uprave civilne zaštite.

Fena