Ubistvo u Zenici

Podijelite vijest

U zeničkom naselju Babina rijeka, u zgradi u ulici Prve zeničke brigade 19, danas oko 15.50 sati došlo je do upotrebe vatrenog oružja, pištolja, i tom prilikom je jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede, nakon čega je podlegla.

Prema službenoj informaciji nadležne policijske službe, u pucnjavi je teško ozlijeđen Elvin Osmančević iz Zenice u kojeg je iz pištolja pucao Jasmin Briga.

Odmah nakon ranjavanja teško povrijeđeni Osmančević, kojem je metak ispaljen u predio trbuha, prebačen je na Odjel urgentne medicine Kantonalne bolnice Zenica, gdje je od zadobijenih povreda preminuo.

Brzom intervencijom nadležne policijske ekipe, napadač Jasmin Briga, osoba koja je pucala iz pištolja, je uhapšen i priveden u prostorije za zadržavanje Policijske uprave Zenica.

Uviđajni policijski tim pronašao je oružje s kojim je izvršen napad na Elvina Osmančevića, a dežurni kantonalni tužilac Boro Milešić je nakon završetka uviđajnih radnji zatražio da se istraga proširi i da se obavi obdukcija nastradale osobe.

Istraga o ovom ubistvu je u toku.

Izvor: Fena