Učesnik “Zvezda Granda” došao iz inostranstva da bi se takmičio: Ne vraćam se u Švedsku

Učesnik “Zvezda Granda” došao iz inostranstva da bi se takmičio: Ne vraćam se u Švedsku

Srđan Stanić iz Bosanske Gradiške prošao je u polufinale muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”, a ovog petka borit će se za veliko finale koje je planirano 25. juna.

Stanić živi u Švedskoj, a na Balkan se vratio zbog “Zvezda Granda”, a, sudeći prema svemu, i ostat će ovdje.

Za portal “Avaza” Stanić je rekao da se nada prolasku u finale ovog velikog muzičkog takmičenja.

Sve u rukama glasača

– To bi bila velika stvar, koja bi mi dosta pomogla u nastavku moje karijere. A u polufinalu vam pripremam dobar narodnjak, kao što ste mogli i da čujete od mene sve do sada. Cilj mi je, kao što sam rekao, da uđem u finale, a tada je sve u rukama glasača. Ja ću se, naravno, potruditi da dobrim nastupom i dobrom pjesmom pridobijem glasače – kazao je Stanić.

On je u timu Aleksandra Milića Milija za kojeg kaže da je fenomenalan čovjek i mentor.

– Kod njega sam u timu još od prošle godine. Nikada nismo imali nekih poteškoca kroz takmičenje. Uvijek smo brzo sklapali dogovore i oko pjesama i oko cjelokupnog nastupa – ističe Stanić.

Dodao je da mu je uvijek bila želja da se pojavi na “Grandovoj” sceni, otkad je počeo da pjeva. Zato se, kaže, i prijavio.

Imam mnogo ponuda

– Cilj mi je da ostanem u Bosanskoj Gradišci i uopće ovdje, na Balkanu. Imam dosta ponuda za svirke i nastupe, tako da nemam u planu da se vraćam za Švedsku – rekao je Stanić.

Naglasio je da je u današnje vrijeme teško doživjeti uspjeh na muzičkoj sceni.

– Ima dosta pjevača na sceni. A nama koji smo u usponu je mnogo teško zbog toga što moramo da izgradimo neki svoj stil pjevanja po kojem bi nas publika prepoznala, jer, kad bi kopirali neki stil, koji već postoji na sceni, ne bi se mogli proslaviti kao što bi se proslavili sa našim izgrađenim stilom – zaključio je Stanić.

Avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica