Portal 072info

Učinite li ovih par stvari nakon buđenja, čeka vas radostan dan

Najteže se riješiti loših navika. Za pojedine niti ne znamo da one to jesu, loše navike. Ukoliko izbacite loše navike i uvedete malene, ali moćne, promjene u jutarnju rutinu, promjene ćete osjetiti već istoga dana.

Ovo je 6 dobrih savjeta kako svako jutro učiniti zdravijim, a dan radosnijim.

1. Priuštite si 15 minuta bez ekrana

zora

Kada ujutro otvorite oči, prva stvar koju trebate napraviti jest isključiti alarm i ostaviti mobitel da miruje. Prve minute novoga dana posevetite samo sebi. Dozvolite si lagano buđenje bez notifikacija, čitanja sms poruka ili paljenje laptopa, tv-a ili radija.

2. Recite kavi da pričeka

limunada

Umjesto toliko obožavane kave ili čaja, pokušajte ujutro iscjediti limun, dodati malo šećera i mlake vode i popiti toplu limunadu. Limun pokreće vaš metabolizam, topi suvišne masti, dezinficira vaše grlo i usta. Prije pranja zubi i doručka, pričekajte da prođe 30 minuta.

3. Ispravite se kada ustajete

lutkica jutro

Ustanite ispravno. Sjednite na rub kreveta, ispravite kralježnicu i po mogućnosti se istegnite. Pravilnim držanjem smanjujete pritisak na srce i leđa, a laganim istezanjem potičete tijelo na buđenje.

4. Postavite si ciljeve, za taj dan

Dok se rastežete, pijuckate limunadu ili nešto treće, nastojte si postaviti najmanje tri osnovna cilja za nadolazeći dan. To ne znači kako morate postati prvi čovjek na Marsu ili riješiti ekonomsku krizu u zemlji. Dovoljno je da promislite što ćete taj dan kuhati ili hoćete li danas ići na trčanje, u šetnju s psom ili konačno složiti garderobu, jednom kada se s posla vratite doma.

5. Istegnite se

Iako smo to već naveli, nikada nije dovoljno ponavljanja kako je istezanje zdravo za organizam. Par jednostavnih vježbi probudit će vaše tijelo, potaknuti krvotok i ubrzati metabolizam. Vaše je tijelo sneno, dajte mu signal da je vrijeme da se motor upali.

6. Meditirajte ili se pomolite

Ovo mnogi preskaču, jer im je dosadno. Jutarnja molitva ili meditacija samo je način da posvetite umu pažnju, kako bi se i on pripremio na novi dan. Očistite um od suvišnih misli, otresite san iz svojih moždanih vijuga, posvetite mu desetak minuta potpunog mira i krenite čiste glave u nove izazove.

Podijelite članak