Učiteljica raskinula vjeridbu pa se udala za samu sebe

Screenshot 5 9
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Učiteljica Patricia Kristin je riješila da se suprotstavi očekivanjima društva i u 28. godini je raskinula vjeridbu sa partnerom i vjenčala se sa samom sobom.

Dok većina ljudi vjenčanje povezuje sa predanošću svom životnom partneru, Patricia je odlučila da uloži sve svoje vrijeme, novac i energiju u sebe, počastivši se raskošnim vjenčanjem na kojem se i udala – za sebe.

Patricia je objasnila da već godinama osjeća pritisak okoline da se uda prije nego što napuni 30 godina.

Tokom ceremonije, Patricija je govorila o ljubavi prema sebi i kako se nada da će druge mlade žene prihvatiti sebe, bez obzira jesu li u vezi ili same.

“Nisam htjela da se pokorim društvenim očekivanjima i odlučila sam da pokažem ženama da je najvažniji odnos u životu onaj koji imaju sa samom sobom”, objasnila je.

“Cijeli život tražimo nekoga kome bi se obavezali, a da se prije toga nikad nismo obvezali samom sebi”, dodaje, a prenosi B92.

Nakon ceremonije, Patricia i njezinih devet prijatelja su održali ležerno slavlje u parku, a 28-godišnjakinja je kasnije na Instagramu podelila fotografije ceremonije uz koje je napisala: “Rekla sam da… samoj sebi!”