Učiteljica uhapšena zbog prodaje droge

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

policija

Pripadnici CJB Banjaluka uhapsili su danas u akciji kodnog naziva ”Fortuna” Snježanu Balić-Petrešin, učiteljicu u Osnovnoj školi ”Miloš Crnjanski” u Potočanima, kod Prnjavora, i još četvoro osumnjičenih za trgovinu drogom sa područja Dervente i Prnjavora.

Osim učiteljice, uhapšeni su još Predrag Leburić, Alen Nakaradić, Adi Porča i Emir Arnaut.

Osumnjičeni Arnaut uhapšen je jučer oko podneva na području Sarajeva i biće sproveden na saslušanje u banjalučko Okružno tužilaštvo zajedno sa ostalim osumnjičenima. U akciji “Fortuna”, kako je potvrđeno “Nezavisnim”, zaplijenjeni su marihuana i spid, te više mobilnih telefona osumnjičenih.

“Nezavisnim” je potvrđeno da su uhapšeni odranije poznati policiji, a među njima ima i onih koji su već osuđivani zbog trgovine narkoticima.

Dražen Arbutina, načelnik Sektora kriminalističke policije CJB Banjaluka, izjavio je danas na konferenciji za novinare da je akcija “Fortuna” realizovana nakon višemjesečne istrage i u saradnji sa Okružnim tužilaštvom Banjaluka.

“Osumnjičeni su od maja prošle godine do trenutka hapšenja vršili krivična djela neovlaštene proizvodnje i prometa droge. Tokom pretresa objekata u vlasništvu osumnjičenih na području Dervente i Prnjavora pronađena je određena količina droge, mobilni telefoni i SIM kartice koji će biti sastavni dio materijalnih dokaza u budućem postupku”, objasnio je Arbutina.

Izvor “Nezavisnih” blizak istrazi ispričao je da su osim telefonskih razgovora tokom istrage zabilježeni i video-snimci koji će takođe biti dio dokaza u budućem postupku.

Nakon hapšenja osumnjičeni su sprovedeni na kriminalističku obradu, a zatim će biti prebačeni na saslušanje u Okružno tužilaštvo Banjaluka.

Nezavisne novine