Udala se za svoju mačku kako bi spriječila stanodavca da se riješi životinje

2 36
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Žena po imenu Deborah se udala za svog kućnog ljubimca, mačku kako bi spriječila svog stanodavca da je prisili da se riješi životinje.

Deborah je rekla da je tokom godina morala udomiti tri životinje jer vlasnici nisu dozvoljavali kućne ljubimce u njihovim domovima. Sada je Deborah prestravljena da će biti primorana da se riješi petogodišnje mačke Indie. Kao rezultat toga, Deborah se udala za svog krznenog prijatelja kako bi pokazala svom stanodavcu koliko je predana svom ljubimcu.

Vjenčali su se prošle sedmice, a ceremoniju je vodio prijatelj koji je legalno zaređen, dok su Deborini prijatelji posmatrali iz parka na jugoistoku Londona. Deborah se nada da će sada kada su u braku, njen stanodavac vidjeti koliko je važno da ostanu zajedno.

– Nisam imala šta da izgubim, a sve da dobijem, pa sam se udala za svoju mačku! Izrecitovala sam zavejt pod univerzumom da nijedan čovjek nikada neće rastrgati mene i Indiu. Ne mogu bez Indie. Ona je zaista senzacija, tako je prijateljska i nevjerovatna. Ona je najvažnija stvar u mom životu nakon moje djece – kazala je Deborah i dodala da ni pod kojim okolnostima ne želi da se odvoji od svoje mačke i kako bi radije živjela na ulici nego nju ostavila. 

Dok je živjela u svom prethodnom domu, bila prisiljena da se odrekne svoja dva haskija nakon što joj je stanodavac zaprijetio deložacijom. Kada se prije pet godina preselila u svoj sadašnji dom, njen stanodavac joj je navodno rekao da se riješi svog mačka Jamala. Ako se ne odrekne mačke Jamala, suočila bi se s deložacijom.

Nakon što je pustila Jamala, Deborah je preklinjala svog stanodavca da joj dopusti još jednog ljubimca i njen stanodavac je na kraju popustio. India se potom pridružila Deborah i njeno dvoje djece 2017. i ubrzo postala dio porodice, međutim 2020. Indiu je udario automobil i izgubila nogu.

Nažalost, u martu je Deborah izgubila posao životnog trenera i boji se da će, ako ne plati stanarinu 1. maja, biti deložirana. Uz mogućnost da bi sa dvoje djece uskoro mogla biti primorana da pronađe novi dom, odlučila je udati se za svoju mačku kako bi pokazala koliko je važno da budu zajedno.

Iako je mnogima čudno i nezamislivo, na ceremoniji vjenčanja prijatelji Deborah su prisustvovali. Njena djeca nisu došla.

Avaz