Udruženja “Naš most” iz Zenice na smotri folklora u Turskoj

Objavljeno:

“Naš most” okuplja lokalne umjetnike i umjetnice treće životne dobi s ciljem promovisanja umjetnosti kao sredstva za društveno uključivanje ranjivih društvenih grupa

Članovi i članice udruženja “Naš most” iz Zenice učestvuju na proljetnoj Međunarodnoj smotri folklora u Turskoj.

Festival će se održati između 28. aprila i 2. maja ove godine u mjestu Sarimsakli.

Udruženje “Naš most” na festivalu će predstaviti umjetničke radove preko trideset slikara i slikarki, hobby art kreativaca i kreativki iz Zenice i BiH inspirisane bosanskohercegovačkom i svjetskom kulturnom tradicijom.

“Naš most” okuplja lokalne umjetnike i umjetnice treće životne dobi s ciljem promovisanja umjetnosti kao sredstva za društveno uključivanje ranjivih društvenih grupa. Tim od šest slikara i slikarica volonterski vodi umjetničku galeriju u centru Zenice, koja posjeduje stalnu umjetničku zbirku radova slikara i slikarica iz cijele BiH, pretežno osoba starije životne dobi. Većina članova i članica udruženja slikanjem se počela baviti u poznim godinama života.

U galeriji udruženja organizuju se izložbe, umjetničke kolonije i umjetničke radionice za marginalizovane društvene grupe kao što su djeca i mladi s teškoćama u razvoju, osobe sa senzornim i fizičkim invaliditetom, penzioneri i penzionerke…

fokus.ba

H.D. | 072INFO
H.D. | 072INFO
Portal 072info.com najčitaniji je internet portal u Zeničko-dobojskom i Srednjobosanskom kantonu, ali i šire sa četiri miliona mjesečnih posjeta (garantuje Google Analytcs) i najpopularniji portal na društvenim mrežama gdje nas prati 200.000 ljudi!

Podijelite članak:

spot_img
spot_img
spot_img

Popularno

Još sličnih objava
VEZANO

Pobjednik Eurosonga poljubio djevojku i otišao u rat

Frontmen ukrajinskog benda Kalush Orchestra koji je pobijedio na...

Navike koje uništavaju imunitet

Održavanje normalne tjelesne mase, uravnotežena i kvalitetna prehrana, dovoljan...

Evo kakvo nas vrijeme očekuje danas

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme....

Nevin muškarac traži ljubav na internetu: Mora biti nevina

Daniel Piečnik, 41-godišnji muškarac iz Adelejda u Australiji, napravio...