Portal 072info

Udruženje pomozi.ba u Sarajevu otvara “Radnju dobre volje”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Udruženje Pomozi.ba danas će otvoriti “Radnju dobre volje” u ulici Fetaha Bećirbegovića br. 8 u sarajevskom naselju Čengić-Vila.

Iz Udruženja navode da će građani dobre volje i velikog srca svakodnevno moći donirati garderobu i tako pomoći onima koji su u stanju potrebe.

Predsjednik Udruženja Elvir Karalić pojasnio je da će građani, uz pismenu saglasnost koju jednostavno potpišu na licu mjesta, moći donirati svoju garderobu, a oni će njenom prodajom kupovati hranu, lijekove, higijenske potrepštine, sjeme za sadnju, hranu za stoku, te građevinski materijal porodicama koje jesu u stanju potrebe ali su spremne raditi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U okviru Centra, Udruženje Pomozi.ba je ustupilo svoj prostor i drugima te radove prodaju i aktivisti iz Zavoda Pazarić, Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica i iz prihvatnog centra Duje iz Klokotnice.

Iz Udruženja među nedavno uspješno okončanim akcijama ističu podjelu 16 dijaliznih aparata i inkubatora u sedam gradova BiH, pomoć stanovništvu Bafo naselja kod Mostara, podijelu 2,5 tone dječije hrane na području Tuzlanskog kantona, prikupljanje 10.000 KM za operaciju Lamije Pehlivanović, te pomoć javnim kuhinjama u Banjoj Luci i Doboju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kroz njihov projekt “Užina za đaka” već drugu godinu 950 osnovaca u ruralnim dijelovima BiH, koji su u stanju socijalne potrebe, svaki dan ima obrok u školi, saopćeno je iz Udruženja Pomozi.ba.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME