Portal 072info

Ugledni pulmolog otkrio s kojim simptomima se treba javiti u COVID-ambulantu

sasa srica novembar2020 n1
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Poznati i priznati hrvatski pulmolog Saša Srića, zbog pogoršanog stanja sa brojem zaraženih u Hrvatskoj, premješten je u Kliničku bolnicu Dubrava u Zagrebu.

“Ako je više od pet posto testiranih pozitivnih, smatra da se stanje nije pod kontrolom. Svakim sljedećim danom moglo bi biti sve više hospitaliziranih, a time i preminulih”, rekao je za Srić za N1.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

“Postojeće mjere su uvedene, ali smatram da neće biti dovoljne. Onaj broj pacijenata koji je hospitaliziran i na respiratoru ukazuje da naš zdravstveni sistem neće izdržati. Prozvan sam što spominjem policijski sat, ali većina zemalja ga uvodi kao jedino rješenje”. 

Srića je komentirao i kada treba ići kod doktobra ili u Hitnu pomoć zbog simptoma.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Svi pacijenti koji se nalaze doma, a razvili su simptome i nisu testirani, trebaju pratiti situaciju, ako se pogorša stanje – rast temperature, teškoće s disanjem… moraju se javiti liječniku i zatražiti pomoć. Temperatura preko 38 koja unatoč lijekovima ne pada naredna dva dana, uz simptome opće slabosti i pogoršanja stanja, ako se počne gubiti dah… kada se primijete simptomi koji bi ukazivali na probleme s kisikom, obavezno se mora javiti. Dakle, dva dana temperature koja ne pada i kratkoća daha, simptomi su zbog kojih se treba javiti u COVID-ambulantu”, poručio je Srića.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 3
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

U BiH 943 novozaražene osobe, 40 preminulih

Portal 072info

Otkriven lijek koji u roku od 24 sata sprječava širenje koronavirusa

Portal 072info

Liječnik iz Hrvatske o zarazi koronom: Ovakav tok bolesti nismo vidjeli

Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME