Uhapšen radikalni SDA bot iz Luksemburga Jasmin Mulahusić

C3BB5FD4 2639 410B 808B C43EE35054E6
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Radikalni SDA BOT Jasmin Mulahusić nastanjen u Luksemburugu uhapšen je na graničnom prijelazu Bosanski Brod, javlja portal Pressmedia.

Radi se o osobi protiv koje Tužilaštvo BiH vodi istragu zbog krivičnog djela širenje nacionalne, vjerske i rasne netrpeljivosti. On mjesecima nije dolazio u BiH jer je izdat nalog za njegovo hapšenje. Poznat je po kreiranju fotomontaža i videa u kojima diskreditira novinare i sve političare koji ne odgovaraju – SDA. Otvoreno staje na stranu direktora OSA-e u otvorio je na desetine lažnih profila u kojima otvoreno prijeti novinarima i političarima koji ne odgovaraju SDA.

Ovaj internet-jurišnik rodom iz Zavidovića, s adresom prebivališta u Luksemburgu, poznat je po otvorenim napadima i montažama protiv brojnih političara, poput Elmedina Konakovića, Fahrudina Radončića, lidera NiP-a i SBB-a, do Predraga Kojovića, predsjednika Naše stranke, ali i brojnih drugih političara, a posebno su izraženi napadi na novinare. 

ČITAJ JOŠ:  Izetbegović: Odlazak mladih naš najveći problem, podići ćemo standard kako bismo ih zadržali

Tužilaštvu BiH je do sada saslušalo na desetine svjedoka, koji su bili i još su žrtve Mulahusićevih montaža i podvala. 

Osim Mulahusića, Tužilaštvo provjerava i sve druge osobe koje na društvenim mrežama javno vrijeđaju i napadaju novinare, a povezane su s njim.

Podsjećamo da se Malahusić, pominje i u Izvještaju Alžirske vlade podnijetom Odboru Vijeća sigurnosti UN uspostavljenom shodno rezoluciji 1267 (1999).

Predsjedavajućem Odbora se 16. aprila 2003. godine pismom obratio ambasador Abdallah Baali, stalni predstavnik Alžira. U pismu – izvještaju se navode osobe i organizacije povezane sa terorističkim organizacijama širom svijeta, u prvom redu Al-Kaidom. 

ČITAJ JOŠ:  Asima je “izabrao narod”, a Čamparu izgleda vanzemaljci

U detaljnom dokumentu, punom imena terorista i podataka o njihovom kretanju i aktivnostima, na 13. stranici navodi se ime Ahmed Zaoui – alias Abou Houdeifa, rođen 7. decembra 1960. u ElIdrissia/Djelfa, Alžir, sin Lakhdara Zaouija i Amine Tahar. 

Zaoui je osuđen pet puta u odsustvu od strane Alžirskog krivičnog suda za terorističke aktivnosti i zbog pripadanja terorističkim grupama. 

– Razna ispitivanja i istrage provedene u Belgiji ukazale su na njegovo učešće u trgovini oružjem u Alžiru. Dokazana je i njegova povezanost s teroristima Mohamedom Kerrouche, zvanim Salim (trenutno živi u Londonu), Bosancima Nursetom Jusufovićem, Jasminom Mulahusićem i Senadom Ramčilovićem te braćom iz Maroka Ali i Youcef El Majda, koji su uhapšeni 3. aprila 1996.

ČITAJ JOŠ:  BH novinari: Nedopustiva huškačka retorika Jasmina Mulahusića protiv novinara i medija u BiH

Ahmed Zaoui je protjeran iz Belgije u Švicarsku, nakon toga u Burkinu Faso, a zatim otišao je u Maleziju. Trenutno živi na Novom Zelandu, piše u ambasadorovom pismu. 

Također, on je odigrao i važnu ulogu u fabriciranoj aferi od strane paraobavještajnih struktura u BiH. Navodno je Hrvatska obavještajna agencija SOA vrbovala vehabije iz BiH koji rade u Hrvatskoj i drugim zemljama EU da špijuniraju druge vehabije u BiH. 

Ispostavilo se da od te priče nema ništa, a sve su glasnije bile špekulacije da su “vrbovani” ustvari bili instruirani od jednog dijela bh. obavještajne službe. Na kraju se ispostavilo da je riječ o lažnim prijavama s ciljem diskreditacije određenih osoba.

GODISNJICA
MARKETING