Uhapšena medicinska sestra koja je antivakserima lažirala davanje vakcine

ITALIJA

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Italijanska policija je u Palermu uhapsila medicinsku sestru koja je lažirala davanje vakcine antivakserima kako bi dobili certifikate za putovanja i ulazak u javne zatvorene objekte, piše The Guardian.

Istražitelji su koristili skrivene nadzorne kamere kako bi snimili 58-godišnju ženu koja je radila kao medicinska sestra u Palermu.

Video, koji je postao viralan na društvenim mrežama, prikazuje zdravstvenu radnicu kako puni vakcinu, a zatim prazni njen sadržaj u maramicu pretvarajući se pritom da je ubrizgava u ruku antivaksera.

Ova 58-godišnjakinja je uhapšena zbog sumnje na prevaru. Italijanska policija tvrdi kako je čak i njena booster doza lažna.

Ovo nije prvi put da je medicinska sestra uhapšena u Italiji zbog sumnji da je lažirala davanje vakcina antivakserima. Desetine ljekara i sestara uhapšeni su jer su naplaćivali po 400 eura za ovakve usluge. Prema informacijama koje su istražitelji prikupili na terenu, antivakseri ove potvrde zovu “super zelena karta” i spremni su platiti i do nekoliko stotina eura za njih.