UIO BiH: Na prodajama zaplijenjene robe – od Nutelle do goriva

Podijelite vijest

Od igle do lokomotive – tako bi se, u najkraćem, mogla opisati zaplijenjena roba koju Uprava za neizravno oporezivanje (UNO) svake godine prodaje na dražbama i u direktnoj prodaji, piše Večernji list BiH.

Uz malo sreće, na ovim dražbama po cijeni od nekoliko stotina maraka možete kupiti nove mobitele, raznu tehničku robu, poput televizora, laptopa i slično, kućanske uređaje, pa čak i polovne automobile.

Prodaja dizelskog goriva

U skladištima UIO-a smještena je raznovrsna roba. Odjeća i obuća, parfemi, satovi, cigarete, alkohol, čokolade i drugi slatkiši, automobilske gume samo su dio bogate “ponude” koja, nakon što je oduzeta, čeka svoje kupce.

Za pravomoćno oduzetu robu nadležni sud obično u presudi navede šta će se dalje događati. Nakon donošenja pravomoćne sudske odluke, kojom se konačno odlučuje o sudbini privremeno oduzete robe, UNO provodi postupak prodaje, uništavanja ili ustupanja roba, ovisno o odluci suda. Tek rijetke dražbe privuku veću pažnju javnosti. Jedna od takvih bila je ona iz juna na kojoj je Rambo Huseinović iz Visokog kupio sve tegle Nutelle koje su bile na prodaji u UIO-u BiH u Banjoj Luci. Dao je najbolju ponudu za više od 2000 tegli ovog namaza koje je Uprava ponudila u direktnoj prodaji jer im u augustu ističe rok trajanja. Njegova ponuda bila je 9175 KM. Praktički je po tegli platio oko 4,50 KM, što je odlična cijena jer se inače prodaju od 8 do 10 KM. Koliko te prodaje prođu neprimjetno, pokazuje i činjenica da ih je prošlog mjeseca održano čak 10 u različitim regionalnim centrima. Jedna od izravnih prodaja održava se sutra u prostorijama Regionalnog centra Mostar. Prodaje se 1649 l Euro dizelskog goriva koje se nalazi na GP Kamensko.

ČITAJ JOŠ:  UIO prodaje 9 hiljada kroasana 7days

Motocikli i automobil

U Banjoj Luci će 17. augusta također zainteresovani imati priliku otkupiti robu po LOT-ovima, a na popisu su motocikli, auti, hladnjaci, ali i odjeća te parfemi.

Za ukupno 2458 KM u ponudi se nudi više vrsta tableta, laptopa, punjača, digitalnih fotoaparata… Tu je i LOT 2 u kojem je u ponudi 5 zimskih jakni, 37 maskara, 12 fitness-narukvica Jaw Bone UP-3 te 4 Jaw Bone UP-2 narukvice, speed sensor i 10 HD kamera za vozilo, kamere NW561 i SQ8, sat Polar RCX3… Konkretno, 43 proizvoda nude se po cijeni od 5673,90 KM. Na prodaji će se naći i više vrsta motocikla – Honda CBR 600 po cijeni od 850 KM, Honda CBR125 RW6 za 600 KM te Daelim SA4 po cijeni od oko 200 KM. U ponudi je i Gilera Runner 125 za 500 KM te Yamaha 10 od 250 KM.

ČITAJ JOŠ:  UIO prodaje 9 hiljada kroasana 7days

Polovni BMW X3 bit će na dražbi ponuđen za 10.000 KM, a tu su i televizori, muzičke linije, monitori…


Podijelite vijest