Portal 072info

UIOBiH organizira aukciju zaplijenjene robe: Na prodaju odjeća, obuća, mobiteli…

 UIOBiH redovno organizira aukcije na kojima prodaje robu zaplijenjenu širom BiH, a najviše na graničnim prijelazima prilikom redovne kontrole automobila, robe i slično.

Najveću količinu robe koja će se ovoga puta naći na aukciji čini odjeća i to marki Kappa, Gas, Calvin Klein, Timberland, Boxeur i Avilex. Posebno zanimljivo je što se roba može kupiti po izuzetno povoljnim cijenama, a najniža cijena je 0,50 KM.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U ponudi su i steznjaci, grudnjaci, gaće, potkošulje, majice i to po cijeni od 2,12 do 3,81 KM. Među artiklima koje prodaje Uprava za indirektno oporezivanje BiH su i umjetne grudi po cijeni od 2,96 KM. Na prodaju su i suncobrani, klompe, podmetači, tajice, pegle za kosu…

Stotine odjevnih predmeta poznatih proizvođača i brendova su također na prodaju, a većinu prema pravilima može kupiti samo pravna osoba. Iz UIOBiH navode da će se na prodaji naći motocikl Honda 125 ccm po cijeni od 958 KM.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U ponudi je i blizu 4.000 komada dioptrijskih naočala po ukupnoj cijeni od 1.500 KM ili 0,40 KM po komadu. Pravne osobe također će moći kupiti građevinski materijal vrijedan blizu 6.000 KM.

“Navedena roba razvrstana je u lotove od 1 do 37. Roba koja je predmet direktne prodaje je objavljena na oglasnim tablama organizacionih jedinica-carinskih ispostava Banja Luka, Gradiška, Bosanski Brod, Bosanski Šamac, Prijedor, Bihać, Velika Kladuša, Bosanski Novi i Aerodrom Banja Luka. Roba će se prodavati u viđenom stanju bez prava na naknadnu reklamaciju, kao i bez obaveze polaganja depozita”, navode iz UIOBiH.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U direktnoj prodaji mogu učestvovati pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost registriranu kod nadležnog organa, uz pokaz ovjerene dokumentacije za obavljanje registrirane djelatnosti.

Punoljetne fizičke osobe za lotove 1, 2, 11, 12, 17, 18, 20, 21, 23, 29, 30 i 32 imaju pravo učešća, dok za ostale lotove pravo učešća imaju samo pravne osobe. Na direktnoj prodaji ne mogu učestvovati zaposleni u Upravi i osobe koje su u rodbinskom odnosu sa zaposlenim u UIOBiH do trećeg koljena linijskog ili tazbinskog krvnog srodstva.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prilikom učešća na direktnoj prodaji učesnici su se dužni identificirati ličnom kartom ili pasošem, odnosno punomoći o zastupanju ukoliko se radi o zastupnicima.

Ponude se dostavljaju u zatvorenoj koverti najmanje 24 sata prije vršenja direktne prodaje i moraju sadržavati tačno određenu robu (LOT) koja je predmet ponude, kao i ponuđenu cijenu. Za robu smještenu u lotove od 1 do 30 minimalna cijena je određena, dok za ostale lotove minimalna cijena nije propisana.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U slučajevima gdje minimalna cijena nije određena Komisija može odbaciti sve ponude ako se iste smatraju neprihvatljivim. Kupac plaća robu odmah nakon okončanja direktne prodaje.

klix.ba
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME