Uklonite mrlje sa odjeće uz nekoliko sastojaka koje sigurno imate u kući

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Mrlje od kafe, vina, čokolade i trave su veoma česte i vrlo se teško uklanjaju ukoliko to ne radite na pravi način. Zbog toga trebate obratiti pažnju na nekoliko osnovnih sastojaka uz koje lagano možete očistiti vašu odjeću i učiniti da ponovo bude kao nova. Da bi uklonili fleke sa odjeće koje se stvaraju ispod pazuha zbog znoja, potreban vam je lavor u koji ćete nasuti dvije čaše tople vode, pola čaše sirćeta , četvrtina čaše sode bikarbone i jedna mala kašika soli.

Ostavite majicu u lavor i potopite je u lavor s vodom, dodajte sirće, a u sporednoj posudici pomješajte ostale sastojke. Majicu ostavite da se natopi 30 minuta, zatim je izvadite i ostavite na peškir, a miks sastojaka nanesite na fleku i ostavite 25 minuta. Zatim isperite majicu toplom vodom i onda je ubacite u veš mašinu na normalno pranje.

Mrlje od ulja sa odjeće sklonite tako što ćete koristiti papirne maramice, baby puder, vodu i deterdžent za suđe.

Sklonite koliko možete ulja sa majice pomoću ubrusa, zatim dodajte malo baby pudera na mrlju i ostavite sat vremena da povuče ulje. Zatim uklonite puder i dodajte malu količinu deterdženta za suđe i vodu na fleku, lagano protrljajte i ubacite u mašinu za veš.

Za mrlje od kafe na bilo kojoj površini koristite hladnu vodu i deterdžent za suđe. Ako je mrlja svježa koristite hladnu vodu i lagano protrljajte dok se ona ne ukloni. Ako ovo ne funkcioniše, koristite sapun sa hladnom vodom i trljajte dok mrlja ne nestane.

Jedna od čestih mrlja jeste mrlja od trave, protiv nje se možete boriti sa sirćetom. Stavite sirće direktno na mrlju i ostavite da odstoji deset minuta. Zatim operite uprljani komad u mašini.

Klix.ba