Portal 072info

Ukoliko danas ne bude isplaćena plata Sindikat ArcelorMittala sutra organizuje proteste

Ukoliko danas do 15 sati na bude isplaćena martovska plata, Sindikat ArcelorMittal Zenica sutra će organizovati protestni skup na platou ispred direkcije kompanije, u terminu od 15 do 16 sati, najavljeno je na današnjoj pres konferenciji predstavnika Sindikalnog odbora.

„Radnici Mittal-a novac za plate zarade za dva dana, a šta je sa preostalih 28 dana“, kazao je Zuhdija Kapetanović, predsjednik Sindikata.

„Na vrijeme smo upoznali menadžment o protestnom skupu i tražili da se plato oslobodi, ali prema saopćenju Uprave to se neće desiti,stoga odbijamo bilo kakvu odgovornost s naše strane za eventualne neželjene posljedice skupa“, istakao je Kapetanović.

Članovi Sindikalnog odbora, Rahim Mujezinović i Sadik Alić su naglasili da je ogorčenje radnika kulminiralo, te očekuju bezrezervnu podršku i masovno prisustvo zaposlenika kompanije protestnom skupu.

Sindikat je neprihvatljivim ocijenio obrazloženje Uprave o razlozima kašnjenja plate, jer, kako podsjećaju, u februaru je za odabrane, isplaćena stumulacija.

Pored toga, eksternim izvođačima na vrijeme je uplaćen novac.

ArcelorMittal Zenica ima oko 2.300 uposlenika, od čega su 1.650 članovi Sindikata.

(Zenicainfo – Šerif Babić)

Podijelite članak
  • 160
    Shares

Počitajte još

Grad Zenica u izgradnju javne LED rasvjete ulaže pet miliona KM

072info

Problem mještana Nove Zenice: Zbog nesavjesne komšinice prijeti im zaraza, nadležni šute (FOTO)

Redakcija

TOPLI RADIJATORI: U Zenici počela sezona grijanja, posljednja sa starim kotlovima

072info