vakcinacija beograd
01, April, 2021, Belgrade - Vaccination of citizens, who registered through eGovernment, against the COVID-19 virus continues at the Belgrade fair. Photo: Milan Maricic/ATAImages 01, april, 2021, Beograd - Na Beogradskom sajmu nastavlja se vakcinacija gradjana, koji su se prijavili preko eUprave, protiv virusa COVID-19. Photo: Milan Maricic/ATAImages
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
Kurbani 2021

Građani Bosne i Hercegovine od 3. juna, bilo gdje i bilo kad, u Srbiji se mogu besplatno vakcinisati i dobiti certifikat.

Bosanci su tako proteklih mjeseci putovali su u Beograd na vakcinaciju koja je jedno vrijeme bila moguća elektronskom prijavom za imunizaciju koja se od 11. januara nalazila na zvaničnoj internet stranici Vlade Srbije.

Kako je portal Radiosarajevo.ba saznao u šest gradova u Srbiji trenutno za naše građane nema Pfizer vakcina. 

Prvo smo kontaktirali Dom zdravlja u Prijepolju, gdje je od početka juna bila najveća gužva u redovima.

“Žao nam je, Pfizer vakcina za vakcinaciju trenutno nema. Građani Bosne i Hercegovine, koji se žele revakcinisati, mogu doći po svoju drugu dozu. Za njih smo osigurali Pfizer vakcine i sve zalihe se čuvaju za revakcinaciju”, kazali su iz Doma zdravlja Prijepolje za Radiosarajevo.ba.

Potom smo kontaktirali Dom zdravlja u Sremskoj Mitrovici, u Vojvodini.

“Drago nam je da se interesujete za vakcinaciju u našem Domu zdravlja, ali, nažalost, Pfizer vakcina imamo samo za revakcinaciju građane Bosne i Hercegovine“, odgovor je iz Sremske Mitrovice.

Identičan odgovor smo dobili i u domovima zdravlja u Novoj Varoši, Sjenici, Zvorniku i Priboju.