Ukrala skoro 100.000 KM i prokockala

zena kockanje
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnom tužilaštvu u Beogradu saslušana je J. B. (42) zbog sumnje da je pronevjerila novac dva privredna društva, koji joj je bio povjeren u radu i sebi pribavila korist od oko 55,9 miliona dinara (oko 95.000 maraka), za koliko je nanijela ukupnu štetu privrednim društvima.

Osumnjičena se na saslušanju branila ćutanjem, odnosno iskoristila je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

ČITAJ JOŠ:  TEŠKA NESREĆA Otac i dvoje djece povrijeđeni

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenoj odredi pritvor, a sudija je taj prijedlog usvojio.

J. B. se na teret stavlja produženo krivično djelo Pronevjera u obavljanju privredne djelatnosti za koje je zaprijećena kazna zatvora od 2 do 12 godina.

Sumnja se da je ona kao administrativni radnik zadužen za plaćanje obaveza dva privredna društva preko platforme za elektronsko plaćanje putem USB kartice – elektronskog sertifikata za autorizaciju plaćanja, od 18. februara 2022. godine do 6. februara 2023. godine prisvojila novac koji joj je bio povjeren u radu, vršeći uplate protivno ovlašćenju i bez odobrenja generalnog direktora.

ČITAJ JOŠ:  Haos u ambulanti: Šutao vrata i prijetio ljekaru, policija ga uhapsila

Prilikom plaćanja, J.B. je, kako se sumnja, neosnovano vršila uplate sa računa tih privrednih društava, na svoja dva računa u bankama, pa je u pomenutom periodu sebi prebacila ukupan iznos od 55.940.298,00 dinara, kroz ukupno 162 novčane transakcije, a na štetu privrednih društava.

Telegraf” nezvanično saznaje da je nezakonite transakcije prikrivala prepravljanjem izvoda o uplati, a veći dio novca potrošila je na online klađenje.

Provjerama je utvrdjeno da je u jednoj kladionici, na nalogu otvorenom na njeno ime, vršila uplate za online klađenje i u navedenom periodu potrošila ukupno 53.719.649 dinara (više od 880.000 KM).

ČITAJ JOŠ:  Težak sudar dva kamiona, vatrogasci rezali kabine da izvuku vozače
GODISNJICA
MARKETING