Portal 072info

Ulični festival u Zenici od 14. do 18.06

Ulični fest UF! predstavlja jedinstven festival alternativne kulture za mlade u Bosni i Hercegovini. Jedinstvenost i specifičnost ovog festivala jeste što se u cijelosti odvija na ulicama grada Zenice.

 

U Zenici će se tokom mjeseca Juna održati Ulični festival, u organizaciji Udruženja mladih za promociju Eko i Alternativne kulture „Priroda i društvo“ .

Ponukani lošom situacijom mladih u Gradu, (u Zenici još uvijek ne postoji jedinstveni omladinski centar u kojem bi mladi provodili svoje slobodno vrijeme, razvijali vlastita znanja, vještine i kreativnost) , predstavnici udruženja „Priroda i Društvo“ su odlučili  kreirati slobodan prostor za kreativno, aktivističko, mentalno i rekrativno izražavanje  mladih, te potaknuti razvoj kritičke misli u mladih.

Kroz 4 dana festivala,od 14. Do 18.06.,  posjetioci će imati priliku  upoznati  i uključiti se u aktivnosti poput: Hrana ne oružje, slikanje Murala, Kritična masa, Buvljak bez novca, Soundsystem radionica, Ciklopopravljaona, Raga Daga dum i još mnogo toga.

Početak festivala će obilježiti umjetnička ocrtvanja Murala i Street art djela na raznim lokacijama Grada Zenica u srijedu i četvrtak.

 Kritična masa će biti održana u petak 16.06. s početkom u 17:00h na Trgu Alije Izetbegovića, a po završetku iste će biti upriličen koncert muzičara Srednje Muzičke škole u Zenici i Jam session zeničkih muzičara u Gradskom parku.

Glavne aktivnosti Uličnog festa će se održati za vikend 17. i 18.06. u Gradskom parku u periodu od  do 11:00h do 23:00h.

DOBRO DOŠLI NA UF!

Podijelite članak