Umjerena fizička aktivnost ne iscrpljuje organizam: Evo kako brzo hodanje doprinosi savršenoj liniji

Umjerena fizička aktivnost ne iscrpljuje organizam: Evo kako brzo hodanje doprinosi savršenoj liniji

Najbolja i najjednostavnija rekreacija koja doprinosi smanjenju kilograma je brzi hod. Razlog tome je što ova umjerena fizička aktivnost ne iscrpljuje organizam, pa se može pješačiti i duže od pola sata. Jer za mršavljenje nije značajan naporan trening, već njegova učestalost i trajanje.

Potrošnja kalorija

Što više pješačenja, veća je potrošnja kalorija. Pri tome ova fizička aktivnost dovodi do povećanja mišićne mase, a mišićno tkivo troši 25 puta više kalorija od masnog!

Osim brzog hoda, od velikog značaja za što vidljivije rezultate mršavljenja mogu biti i efikasne vježbe za smanjenje obima butina. Predloženi set vježbi možete primjenjivati nakon šetnje.

Trčanje u mjestu 

Trčite u mjestu tako što ćete početi lagano, a onda sve više ubrzavati. Dok trčite, stisnite pesnice i podižite koljena što više. Trčite minutu.

Čučnjevi u skoku 

Spustite se u čučanj i tako provedite minutu vremena. Potom sljedeće čučnjeve izvodite tako što ćete skočiti nakon svakog čučnja. Trebalo bi za minutu da uradite 25 čučnjeva u skoku. Kada završite, marširajte u mjestu još minutu da biste spustili puls.

Šut unazad 

Naizmjenično šutirajte zamišljenu loptu, ali ne ka naprijed, već iza sebe. I ovu vježbu radite minutu.

Iskorak 

Naizmjenično iskoračujte desnom, pa lijevom nogom i spuštajte se na podlogu tako da napravite ugao od 90 stepeni. I ovu vježbu radite u trajanju od minutu.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica