Mladi bracni par selo srbija
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 21, 2021 @ 12:40
KATEGORIJA: Regija / Vijesti
FIXGEHALT

Finalni proizvod, kooperacija malih sa velikim proizvođačima ili plasman na trpezi seoskog domaćinstva, modeli su za opstanak sela Srbije. Jedan mladi bračni par je odlučio je da budućnost gradi na Kukavici iznad Leskovca.

NER FIT

Za ekonomistu i pravnika seosko domaćinstvo je veći izazov nego bilo koja korporacija, pogotovo u selu u kojem je od oko 400 stanovnika svaki drugi u Švajcarskoj ili Sloveniji.

Osjećam da je to moja misija, da to što sam naučila na sličnim primjerima pokažem ljudima, pogotovu u našem kraju ovdje južno, da je stvarno budućnost na selu – kaže Selena Jovanović iz “Sunčevog brijega” u selu Slatina.

“Sunčev brijeg” je kažu rezervoar vitamina De, zalihe vitamina Ce spremaju za zimu, vazduh širi pluća. Stari objekti su sačuvali autentičnost i garanciju za dobar san.

Tekst se nastavlja nakon reklame

– Kada smo odlučili da gradimo, gledali smo da što više bude prirodnih materijala – blato, drvo – navodi Novica Jovanović iz “Sunčevog brijega”.

Leskovčani su najčešći gosti: porodice sa djecom, planinari, gljivari, piše RTS.

Prve komšije su tu ako zatreba ležaj više i naravno, da se pojača trpeza.

Pldovi se iz komšijskih malinjaka beru za sok i slatko. U planu je izgradnja ribnjaka. Jedni za Novu godinu žele struju, da prošire stado moravki, drugi djevojku.

Pre svega, međutim, nedostaje put za život i za što više gostiju. Valjalo bi da otkriju ljepote Kukavice i kada zaveje.

LIDER