4 13
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Sport / Svijet
Kurbani 2021

Četiri navijača s Dugog otoka unajmila su privatni avion kako bi u Glazgovu u na Hampden Parku navijali za Hrvatsku protiv Češke, poletjeli iz zadarske zračne luke Zemunik, ali su se prije slijetanja morali okrenuti i na kraju su utakmicu gledali – u Pragu.

Sebastian Jagić Njare, njegov brat Šime te prijatelji Domagoj Raljević i Luka Vojvodić iz mjesta Sali na Dugom otoku imali su ulaznice koje su nabavili uz popust preko jedne češke kompanije. Međutim, nisu dobili priliku iskoristiti ih.

– Kad smo došli iznad Škotske, pilot nam je rekao da je upravo obaviješten da moramo napustiti škotski zračni prostor jer zbog pandemije oni nam ne dozvoljavaju slijetanje i dolazak. Čovječe, koje je to bilo razočarenje! Prvo, nećemo gledati utakmicu, a drugo, “ko će se od srama sad vratiti i utakmicu gledati iz Zadra? Iz Zemunika možda? To nije dolazilo u obzir”, uz smijeh je ispričao Sebastian za “Zadarski.hr”.

U zraku su razmišljali što dalje i odlučili pitati dozvolu za ulazak u Češku te utakmicu pogledati s protivničkim navijačima. Pilot nije imao ništa protiv jer je ionako po njih u Zemunik došao baš iz Praga.

– Izabrali smo Prag zbog kultne pivnice Flek, u kojoj je osnovan Hajduk, tamo smo odlučili gledati utakmicu s češkim navijačima, rekao je Jagić, razočaran postupkom Škotske, posebno nakon svega što su morali proći da bi uopće krenuli na put, prvenstveno, nagovoriti supruge.

“Avaz” i “SofaScore” jedini u BiH pokreću „Pick’em“ igru pogađanja rezultata na EURU u kojoj možete osvojiti “PlayStation”, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.