Portal 072info

Unaprijeđeno 20 policijskih službenika Uprave policije MUP-a ZDK

Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Nikola Arsenić i policijski komesar ZDK Semir Šut uručili rješenja o unapređenju policijskim službenicima, koji su u sprovedenom internom postupku unaprijeđeni u čin mlađeg inspektora.

Radi se o dvadeset policijskih službenika koji su postigli uspjeh u radu, a Arsenić i Šut su čestitajući im izrazili želje za njihovo daljnje profesionalno napredovanje.

Navedenim unapređenjima, kako je istakao komesar Šut, Uprava policija je dobila kvalitetna kadrovska rješenja koja će zasigurno rezultirati postizanjem što boljih rezultata u radu i profesionalnijom borbom protiv svih vidova kriminaliteta. Također je naglasio da će zajedno sa svojim saradnicima i rukovodnim službenicima dati nesebičnu podršku svim policajcima u provođenju aktivnosti iz njihove nadležnosti, te da se nijedan policijski službenik ne smije libiti da primjeni zakonska ovlaštenja u svim situacijama kada štiti svoj život, kao i živote i imovinu naših građana.

Na kraju svog obraćanja komesar Šut je posebno naglasio da policijski službenik mora biti odlučan, hrabar i profesionalan, te da samo takav policajac može steći uvažavanje i respekt, kako kolega i rukovodilaca, tako i zajednice koju štiti.

Fokus.ba

Podijelite članak

Počitajte još

Tešnjaci godišnje “obrnu” dvije milijarde KM

072info

ZAGAĐENJE: Premijer Ganić pozvao gradove i općine da postupaju u skladu s Planom interventnih mjera

072info

Broj zaposlenih u ZDK za 10 mjeseci povećan za 2.439 osoba

072info

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box