Portal 072info

UNZE potpisao saradnju sa Univerzitetom u Pečuhu

Univerzitet u Zenici danas su posjetili predstavnici Univerziteta u Pečuhu i predstavnici Ambasade Mađarske u BiH. Između predstavnika rektorata dva univerziteta potpisan je sporazum o saradnji.

Rektor zeničkog Univerziteta, profesor Dževad Zečića i dekan Fakulteta za inženjering i informatičke tehnlogigije Univerziteta u Pečuhu, profesor Balint Bahman, ovjekovječili su danas već otvorenu saradnju između zeničkog i univerziteta u mađarskom Pečuhu.

-Naše partnerstvo će podrazumijevati mnogo više nego što je to slučaj sa generalnim formamama saradnje koju imamo sa nizom univerziteta u Evropi i svijetu, – istakao je ovom prilikom rektor Univerziteta u Zenici, profesor Dževad Zečić.

Visoku akademsku delegaciju iz Mađarske zanimale su pojedinosti oko uspostavljaja kliničkog centra kao značajne organizacione jedinice Univerziteta u Zenici i jednog od sjedišta njegovog Medicinskog fakulteta. Gosti su se u pratnji domaćina, u odvojenim grupama, zaputili u obilazak Kantonalne bolnice, a u Gradskoj upravi su sa predstavnicima grada željeli razgovarati o mogućim elementima saradnje na projektima urbanog ekološkog razvoja.

Podijelite članak