Upoznajte japanske Čudovišne vukove – robote koji tjeraju medvjede od naselja

japan robot vuk prtscr
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Japanski grad rasporedio je vukove robote u pokušaju da prestraši medvjede koji postaju sve opasnija smetnja u ruralnim područjima.

Grad Takikawa, na sjevernom otoku Hokkaido, kupio je i instalirao dva robota Monster Wolf nakon što su medvjedi u septembru uočeni kako lutaju naseljima.

Gradske vlasti rekle su da, otkako su stigli roboti, više nije bilo susreta s medvjedima.

U Japanu je bilo na desetke napada samo ove godine godine, od kojih su dva bila kobna, što je navelo vladu da sazove hitni sastanak prošlog mjeseca radi rješavanja prijetnje.

ČITAJ JOŠ:  ZENIČKI RUDARI: Na površini je crnje nego pod zemljom, beznađe, samoubistvo, prevare (VIDEO)

Čudovišni robot Vuk ima četiri noge, čupavo tijelo, plavu grivu i crvene, sjajne oči. Kad se aktiviraju detektori pokreta, on pomiče glavu, bljeska svjetlima i ispušta zvukove u rasponu od vučjeg zavijanja do šumova strojeva.

Proizvođač Ohta Seiki prodao je oko 70 robota od 2018. godine.

Pravi japanski vuk lutao je središnjim i sjevernim otocima zemlje prije nego što je prije više od jednog vijeka izlovljen do izumiranja…

Gradske vlasti Takikawa rekle su da medvjedi postaju aktivniji i opasniji dok traže hranu prije nego što uđu u zimski san krajem novembra, a smanjenje hrane u divljini ove godine moglo je natjerati životinje da se odvaže prići bliže ljudima, pišu lokalni mediji.

ČITAJ JOŠ:  Sajam stipendija: Gužva kao da svi žele otići iz BiH
GODISNJICA
MARKETING