UPOZNAJTE TIRANU: Dočekajte 8. mart u najvećem gradu Albanije

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

TIRANA

Tirana je glavni i najveći grad Albanije. Osnovana je 1614., a glavnim gradom zemlje postaje 1920. Prema popisu stanovništvu iz 2011. imala je oko 540.000 stanovnika, dok je šire gradsko područje brojalo oko 770.000 stanovnika.

Tirana se nalazi na krajnjem jugu doline rijeke Ishm, 30 km od Jadranskog mora. Industrijski je i kulturni centar Albanije. Najveće industrije su prehrambena, strojarska, tekstilna, farmaceutska i metalurška. Tiransko sveučilište osnovano je 1957. Tirana ima svoju zračnu luku, Aeroporti Nënë Tereza (Zračna luka Majke Tereze).

TiranaTRG

Znamenitosti

Justinijanova tvrđava (Kalaja e Tiranës)
Toranj sa satom (Kulla e Sahatit)
džamija Et’hem Bey (Xhamia e Tiranës)
most Tabak (Ura e Tabakëve)
Nacionalni povijesni muzej
trg Skanderbeg
Dëshmorët e Kombit avenija
Ish-Blloku
Planina Dajti

Dočekajte 8. mart – Dan žena u Tirani, najvećem gradu Albanije, a gdje vas po veoma pristupačnoj cijeni vodi eminentna turistička agencija “BISS-TOURS” i to za samo 218 KM. U cijenu aranžaman uključen je prijevoz autobusom visoke turističke klase, smještaj u hotelu sa 3*** na bazi dva noćenja sa doručkom. U okviru programa razgledajte i posjetite sve znamenitosti ovog prekrasnog grada uz pratioca grupe koji će vas upoznati sa svim informacijama koje do sada niste znali. Pored toga, agencija “BISS-TOURS” svojim klijentima obećava pripremu, organizaciju i garanciju putovanja. Više informacija potražite na oficijelnoj stranici BISS-TOURS-a www.biss-tours.ba ili ih kontaktirajte na broj telefona: 032/245-451 (Zenica) i 033/236-620 (Sarajevo).

Neka vam predstojeći praznik bude drugačiji, iskoristite nesvakidašnju priliku i kontaktirajte agenciju već danas.

TiranaBISSTOURS