UPOZORENJE: Na Skype-u novi virus!!!

UPOZORENJE: Na Skype-u novi virus!!!

rsz_windows-skype

Korisnici popularnog servisa i programa Skype ili nekog drugog vida IM programa koji dobiju skraćeni link, trebalo bi da budu na izuzetno vedlikom oprezu jer je moguće da ih nakon klika čeka novi "trojanac" nazvan Liftoh, jako opasan virus u svijetu informatike.

Downloader.Liftoh je "trojanac" koji preuzima dodatne malvere a da to korisnik zaraženog računara uopšte ne može ni da primijeti. 

Nova verzija malvera Downloader.Liftoh šalje poruke na španskom umjesto na engleskom jeziku, te vas tako može još više zbuniti. 

Žrtva dobija poruku od nekog ko je na listi kontakata. Tekst poruke je na španskom jeziku a u poruci se nalazi i link koji je skraćen uz pomoć nekoliko servisa za skraćivanje URL-ova, uključujući goo.gl, url9.de, fur.ly, bit.ly i is.gd, prenosi Kurir. 

Ako potencijalna žrtva klikne na link, preusmjerava se na veb sajt 4shared.com na kome se korisniku se nudi da preuzme .zip fajl koji sadrži Downloader.Liftoh koji je maskiran kao legitimni fajl. Kada korisnik raspakuje .zip fajl, vidjeće da se u njemu nalazi .exe fajl. 

Pokretanje .exe fajla, Downloader.Liftoh se uspješno instalira na računaru, a on dalje preuzima još novih malvera. 

Do sada je, prema podacima, zaraženo više od 170.000 korisnika Skype-a.

Pazite šta klikate ! 🙂

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

POVEZANE OBJAVE