Portal 072info

Uradite ovo i glavobolja će prestati

Kad nas uhvati glavobolja, cijeli dan pada u vodu. Postajemo razdražljivi, sve nas izbacuje iz takta, a bolno pulsiranje onemogućuje nam da odradimo zadatke kako spada.

Brzo rješenje je tableta koja može i ne mora pomoći, ali ako pokušavate izbjegavati kemiju, vratite se starinskim načinima za suzbijanje glavobolje, za koje su vam potrebna samo dva prsta. Akupresura, samoizlječenje putem masaže i pritiska na određene točke ne zahtijeva puno vremena. Važno je samo znati koje točke trebate pritisnuti, piše Brighside koji predlaže izlječenje na 6 načina.

YINTANG TOČKA

Yintang ili “treće oko” nalazi se iznad nosa, a lako ju je pronaći kad zamislimo kako se križaju linije koje bi pratile nos i obrve. Pritisnite točku na 30 do 60 sekundi kako bi ublažili glavobolju.

ZAN ZHU TOČKE

Ove točke nalaze se odmah ispod početaka obrva, uz nos. Masirajte ih kružnim pokretima 1 minutu.

YINGXIANG TOČKE

Yingxiang točke nalaze se uz nosnice, u liniji zjenica, odmah ispod jagodica. Masaža ovih točaka otvara sinuse, smanjuje glavobolju, ublažava zubobolju i oslobađa nas stresa.

TIAN ZHU TOČKE

Na vrhu stražnje strane vrata, između ušiju i na početku kralježnice nalaze se dvije točke čija masaža odčepljuje nos, ublažava bol u očima i ušima i ublažava migrenu.

SHUAI GU TOČKE

Ove točke nalaze se iznad ušiju, 2-3 centimetra od početne linije rasta kose. Pritiskom na njih oslobađamo se boli u glavi i smanjujemo umor očiju.

HE GU TOČKE

Između palca i kažiprsta nalaze se He Gu točke. Pritiskom na njih olakšat ćete bol u leđima, zubobolju i opustiti mišiće vrata.

Hayat.ba

Podijelite članak