Usain Bolt do januara mora dokazati fudbalske vještine

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Nekada najbolji sprinter svijeta Usain Bolt (32) ima još nekoliko mjeseci da dokaže fudbalsku vještinu u Australiji. Naime, Mike Mulvey, trener Central Coast Marinersa kazao je da će čekati januar kako bi procijenio da li je Bolt dovoljno napredovao, prenosi Anadolu Agency (AA).

Bolt, koji se nada da će potpisati profesionalni ugovor sa članom A-lige iz Sydneya vjerovatno će igrati u kontrolnoj utakmici 12. oktobra protiv Macarthur South West Uniteda. Biće to posljednja provjera uoči starta sezone 21. oktobra, kada će se Marinersi sastati sa Brisbane Roarsima.

“Ako počne utakmicu to će biti velika stvar za mene. To će pokazati da se posao koji sam ovdje uradio isplatio i da trener ima povjerenje u mene te da vidi napredak i trud koji sam uložio“, kazao je Bolt.

Bolt je prvu utakmicu za Marinerse odigrao 31. augusta, odigravši 20 minuta protiv selekcije Central Coasta. Potom je 19. septembra odigrao drugo poluvrijeme protiv North Shore Marinersa, kada je ponovo igrao na pozicijama lijevog krila i napadača.

Bolt drži svjetski rekord u trkama na 100 (9,58 sekundi) i 200 metara (19,19 s). U kolekciji odličja ima čak osam zlatnih olimpijskih i 11 sa svjetskih prvenstava. Sjajni jamajčanski sprinter okončao je atletsku karijeru u augustu 2017. godine.