Uskoro će moći da vam šalju mejlove i bez adrese?

Uskoro će moći da vam šalju mejlove i bez adrese?

teclado-genius-luxepad-9100-bluetooth-para-ipad-tabletpc_MCO-F-2980848446_082012

Uskoro bi u vaš Google inbox mogla da stigne poruka bukvalno od bilo koga, čak i u slučaju da on ne zna koja je vaša mejl adresa i to zahvaljujući novoj ”opciji” koju Google uvodi na Gmail i Google+.

Iako Google kaže da će novina “omogućiti lakšu komunikaciju sa prijateljima”, zagovornici privatnosti na internetu su već počeli da dižu pršinu.

“Ovo je vrlo blizu zbrke sa Google Buzz servisom”, kaže za BBC Mark Rotenberg iz Centra za elektronsku privatnost, poredeći tako ovu novinu sa slučajnim objavljivanjem korisničkih Gmail kontakata iz vremena kratkovečnog Buzza.

Sudeći po onome što je objavljeno na Google blogu, svi koji imaju Google+ nalog će moći da šalju drugim korisnicima te društvene mreže direktne poruke, koje će im stizati u Inbox, nalik mejlovima.

Ipak, to im neće otkriti vašu adresu.

“Vaša adresa neće biti vidljiva za Google+ kontakte osim ako im je ne pošaljete u poruci. Takođe, ni njihova adresa neće biti vama otkrivena, osim ako nije napisana u poruci”, objašnjava Google.

Naravno, opcija da se ova mogućnost ugasi će postojati u podešavanjima, ali će ona u startu biti upaljena.

Kako je objašnjeno, korisnicima će biti ponuđen izbor tri opcije – prva (koja će biti automatski upaljena) omogućava svima da vas kontaktiraju bez vašeg ranijeg pristanka, druga omogućava direktan kontakt ovog tipa samo vašim prijateljima iz plusovih “krugova”, a treća je potpuno onemogućavanje ove opcije.

BBC

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica