Portal 072info

Uskoro oglas za prijem 257 vojnika u profesionalnu službu u Oružane snage BiH

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Pripreme za objavu oglasa za prijem vojnika u Oružane snage BiH su u završnoj fazi i očekuje se da će oglas biti raspisan polovinom aprila ove godine. Oglasom je planiran prijem 257 vojnika u profesionalnu službu u Oružane snage BiH.

Promocije vojničkog poziva održavaju se širom Bosne i Hercegovine, gdje u interakciji sa srednjoškolcima, predstavnici centara za regrutovanje i tranziciju iz Sarajeva, Banja Luke, Čapljine i Tuzle i pripadnici Oružanih snaga BiH upoznaju sve potencijalne kandidate sa vojnim pozivom i ohrabruju ih da se prijave i započnu vojnu karijeru u Oružanim snagama BiH.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Između ostalog, ove sedmice promocije vojnog poziva su održane u srednjoškolskim centrima u Doboju, Prijedoru, Mostaru, koje su bile veoma posjećene i gdje su učenicima završnih razreda srednjih škola predstavljene mogućnosti nastavka profesionalne karijere u Oružanim snagama BiH.

O vojničkom pozivu govorio je i najmlađi doktor nauka u OS BiH, komandir Voda veze u 5. pješadijskoj brigadi OS BiH kapetan Željko Stevanović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Stevanović smatra da mladi ljudi imaju istinsku šansu i podršku unutar Oružanih snaga za napredovanje, učenje i obrazovanje. On je na najbolji način iskoristio šansu i mogućnosti koje Oružane snage BiH pružaju svojim pripadnicima, kada je u pitanju profesionalno napredovanje, ali i permanentno obrazovanje, saopćeno je iz MOBiH.

Ministarstvo odbrane BiH ohrabruje zainteresirane kandidate koji ispunjavaju uslove da se prijave na oglas za prijem vojnika u Oružane snage BiH, koji će biti objavljen polovinom aprila 2019. godine je na web stranici Ministarstva odbrane BiH.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

FENA


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 38
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME