Uskrs je praznik radosti i porodične sreće

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Najviši zvaničnici, političari i predstavnici javnog života u BiH su uz želje za dobro zdravlje i srećan život čestitali Uskrs svim građanima koji ga praznuju po gregorijanskom kalendaru.

Katolicima su Uskrs među prvima čestitala sva tri člana Predsjedništva BiH.

Mladen Ivanić, predsjedavajući ovog tijela, je katolicima u BiH u svojoj čestitki poželio da praznik proslave u radosti i porodičnoj sreći.

Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH, uputio je čestitku nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću i svim katolicima u BiH.

ČITAJ JOŠ:  Tužilaštvo će tražiti teške kazne za policajce odgovorne za smrt Džordža Flojda

“Blagdansko ozračje je i poziv svima nama da imamo vremena jedni za druge, za svoje obitelji, za bolesne, osamljene, za siromašne, one bez posla, da imamo brigu za ‘maloga’ čovjeka i sve one kojima je pomoć potrebna”, stoji, između ostalog, u Čovićevoj čestitki.
Izetbegović je u čestitki katolicima u BiH poželio da im Uskrs protekne u duhu blagosti i plemenitosti, na putu međusobnog razumijevanja i uvažavanja.

Praznik je katolicima čestitao i Milorad Dodik, predsjednik RS, a u svojoj čestitki je rekao da je Uskrs praznik fundamentalnih hrišćanskih vrijednosti posvećenih miru, ljubavi i poštovanju.

ČITAJ JOŠ:  Nikad Nije Kasno: Praznik emocija i muzike uz Suzanu Jovanović

Valentin Incko, visoki predstavnik u BiH, je takođe čestitao Uskrs katolicima u BiH, a u svojoj čestitki je rekao da je “Krist poručio da svjetlo uvijek pobijedi tamu i da dobro pobijedi zlo”.

Katolicima u BiH su, između ostalih, praznik čestitali i Šefik Džaferović, predsjedavajući Predstavničkog doma parlamenta BiH, i njegovi zamjenici Mladen Bosić i Borjana Krišto, zatim Željka Cvijanović, premijer Vlade RS, i mnogi drugi.

Agencije

072INFO TV