Portal 072info

Uspjeh u vrtlogu zavisti i intriga

Snimanje serije Elif koja  se emituje radnim danima od 20 sati na OBN TV i koja je osvojila gledaoce u cijeloj zemlji do sada su obilježili brojni skandali i neprijatnosti.

Nakon što su gledaoce „Sulejman Veličanstveni“, „Dila“, „Iffet“ osvojile domaću publiku OBN TV gledaoce je počastila serijom Elif koja obara rekorde gledanosti.

Javnosti u BiH nepoznati Emre Kivlidžim, Ggulćin Tunčok. Džemre Melis Činar i drugi članovi ekipe preko noći su osvojili gledaoce ne samo u BiH već i u cijelom svijetu.

Dok publika uživa u dogodovštinama omiljenih likova, medijima su mnogo zanimljivija dešavanja iza kamera. Otktivamo Vam djelić onoga što se dešava za kulisa.

KO ĆE BITI ELIF?

Kada je produkcijska kuća Green Yapim započela produkciju serije Elif organizovan je kasting za glavnu junakinju. Trebalo je pronaći djevojčicu od 7 do 10 godina koja bi mogla iznijeti jako kompleksan lik. Nakon što je probne scene odigralo više od 100 curica u užem izboru su ostale Isabela (Elif) i Zejnep (Tugče). Mada je Zejnep na kastingu šarmirala producente serije i bila na korak do uloge, čelnici produkcije odlučili su da ulogu mlađane heroine mora da dobije Izabela dok je njena suparnica dobila ulogu Tugče. Naime, oni su navodno postigli dogovor sa njenim ocem, političarem i biznismenom iz Njujorka, da koristeći svoje kontakte pokuša seriju plasirati na američko tržište.

ARZU PROTV GONDŽE: OVO ZNAČI RAT!

Arzu i Gondža ljute su rivalke na malim ekranima a čini se prema pisanju turske štampe da se netrpeljivost prenijela i na privatni život glumica koje ih igraju. Piše se da je Dilara koja je udahnula život Gondži po seti pričala da Melis koja tumači lik Arzu nije dobra glumica. Navodno je ona na setu otkrila Melisinu tajnu iz prošlosti, ljubavnu vezu za Burakom Hakijem. Melis se naljutina na kolegicu te je u sceni kada je trebalo da je ošamari zaista to uradila iz sve snage. Iako svi znaju da se ove dvije zvijezde ne podnose, one se na društvenim mrežama i intervjuima trude da svoj odnos predstave kao prijateljski plašeći se da bi istina mogla naškoditi popularnosti serije.

ALTUG SEĆKINER (PRVI KENAN) UDARIO ISABELU I DOBIO OTKAZ

Altug je zavolio djevojčicu čim ju je upoznao. „Isabela me je osvojila iskrenošću, neposrednošću i harizmom“ hvalio je u medijima svoju najmlađu kolegicu sve dok ona na snimanja nije počela da dolazi u pratnji tjelohranitelja koji su nadgledali svaki njen korak. „Njen otac je zahtjevao da djevojčicu prate tjelohranitelji jer Emre i Gulćin loše utiču na nju“ otkrio je izvor sa seta i dodao da Altugu to u početku nije smetalo „Isabela mu je bila miljenica, ali stvari su se polako promijenile kada je jedan od tjelohranitelja nasrnuo na njega“ ispričao je insajder za tursku štampu.

Altug i Isabela čavrljali su tokom jedne pauze kada je on pozvao Emrea da im se pridruži. On je rado sjeo sa njima ali to se nije dopalo Isabelinoj pratnji koja je prišla da udalji Emrea. Altug je bijesan skočio u odbranu kolege tvrdeći da nema ničeg lošeg u neobaveznoj priči. Mala Isabela se pokušala da uključi ali ju je Altug u trenutku bijesa odgurnuo tako da je pala na zemlju i povrijedila ruku, što je dodatno naljutilo tjelohranitelja koji je skočio na Altuga i počeo da ga udara“ ispričao je očevidac dok su Arzu (Melis) i Murat (Batuhan) uplašeno gledali sa strane. Altug na molbu produkcije nije podigao tužbu protiv tjelohranitelja.

INDONEZIJA DOBILA SVOJU „ELIF“

Budići da je serija Elif već mjesecima najgledaiji program u Indoneziji, tamošnji kanal SCTV koji je emituje kupio je prava na snimanje spostvene verzije. Tako publika u ovoj zemlji već par mjeseci uživa i u domaćoj verziji ppularne sapunice dok uporedo prati uzbudljive zaplete iz originala. „Priča je dobro poznata i sjajno prihvaćena i domaća verzija je osvojila srca publike“, navedeno je u saopštenju ove kuće.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box