Portal 072info

Uspješna godina za Nogometni savez ZDK

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U Nogometnom savezu Zeničko-dobojskog kantona (NSZDK) proteklu godinu su završili sa nizom uspješno provedenih aktivnosti. 

Pored svakodnevnih poslova na organizaciji nogometnih takmičenja, pomoći klubovima u realizaciji administrativnih poslova, NS ZDK je uspio da brojnim akcijama infrastrukturno unaprijedi prostor za rad svih organa ovog saveza. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ono što je najvažnije za rad ove institucije je stalno povećanje broja klubova koji djeluju u okviru kantonalnog Saveza, tako da sada je to brojka od 33 nogometna kluba. 

-Dio njih je sa omladinskim kategorijama, dio radi kao klubovi futsala – malog nogometa, a većina je klubova sa seniorskim ekipama. U omladinskim ligama predpionira, pionira, kadeta i juniora takmiči se 36 ekipa, a imamo klub koji se takmiči Premijer ženskoj ligi BiH, te ženski klub u Federalnoj ligi. Uspjeli smo, dobrim dijelom, uključiti i sportske klubove iz područja Visokog u sistem takmičenja, sa omladinskim selekcijama i futsalom, tako da je godina zaista bila uspješna i pored svih problema koji su nas zadesili – kaže Safija Mahmić, generalni sekretar NSZDK. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sa područja ovog kantonalnog Saveza u Premijer ligi nastupa samo ekipa zeničkog Čelika, u Prvoj federalnoj ligi kakanjske ekipe Rudar i Mladost, i one su kandidati za viši rang takmičenja, dok u Dugoj ligi „Centar“ igra deset ekipa, a ostale ekipe se takmiče u okviru Kantonalne lige Zeničko-dobojskog kantona.

Fena

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)