Portal 072info

USPJEŠNA ZIMSKA SEZONA Sunčano vrijeme i uređene skijaške staze primamile hiljade posjetilaca na Vlašić

Sunčano vrijeme i ugodne temperature na bh. planinu Vlašić privukle su veliki broj skijaša iz Bosne i Hercegovine te zemalja regije.

Hiljade skijaša iz Bosne i Hercegovine te zamalja regije okupili su se danas na Vlašiću kako bi iskoristili sunčano vrijeme, ugodnu temperaturu te odlično uređene staze za skijanje, sankanje i druge aktivnosti na snijegu.

Babanovac

Svi ski-liftovi i ovog vikenda su u funkciji na Vlašiću, a zabave ne nedostaje ni najmlađima koji uz pomoć škola za obuku skijanja uživaju na snijegu.

PROČITAJTE JOŠ: APARTMANI BEDI: Zimovanje u srcu Vlašića već od 20 KM!

Na području Srednjobosanskog kantona i ovog vikenda aktivna su i druga skijališta i to: Raduša, Rostovo, Brusnica, Ranča, Pridolci i Busovačka planina.

Direktor Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona Miro Matošević za Klix.ba je kazao da su prezadovoljni s posjetom, ali i vremenskim uvjetima.

Dječiji lift kod Apartmana “BEDI”

“Zimski turizam, odnosno skijaška sezona, najviše nam ovisi od snijega, ali mi slobodno možemo reći da se ove godine sve poklopilo. Mi imamo sistem za vještački snijeg, ali bez pravog snijega, nije to potpunun ugođaj. Vlašić je za razliku od drugih skijališta i mjesto masovnog turizma, a ne samo skijaška destinacija”, kazao je Matošević.

Na kraju je istakao da su s posjetom zadovoljni i hotelijeri čiji su smještajni kapaciteti još uvijek popunjeni i da već sada mogu reći da je zimska sezona u Srednjobosanskom kantonu i više nego uspješna.

Podijelite članak
  • 7
    Shares

Počitajte još

APARTMANI BEDI: Zimovanje u srcu Vlašića već od 20 KM!

Redakcija

APARTMANI BEDI: Proslavite Novu godinu na Vlašiću, četverodnevni boravak 100 KM!

Redakcija

APARTMANI BEDI Zimovanje u srcu Vlašića nevjerovatnih 15 KM!

Redakcija