Usporeni saobraćaj na autoputu A-1 Kakanj-Zenica

Foto: 072info.com
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Nakon uklonjene vode i mulja s kolovoza na autoputu A-1 Kakanj-Zenica (oba smjera) i R-445 Kakanj-Zenica, saobraćaj se odvija usporeno.

Ovoga jutra najveće probleme vozačima stvara smanjena vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove zbog magle. A izdvajamo šire područje: Doboja,Maglaja, Zenice te zapadne krajeve zemlje i djelove kantona Sarajevo.

Zbog niskih temperatura kolovozi su mjestimično zaleđeni i klizavi. Uz maksimalno opreznu vožnju savjetujemo i posjedovanje zimske opreme, koja je i zakonski obavezna na putevima u BIH.

ČITAJ JOŠ:  Mladi kandidat na izborima u BiH bori se za život, priključen je na respirator

Zbog učestalih sitnijih odrona skrećemo pažnju na magistralne puteve: Jajce-Banja Luka, Gornji Vakuf-Prozor-Jablanica, Konjic-Drežnica, Srbljani-Bosanska Krupa, Bugojno-Novi Travnik-Nević Polje-Kaonik, Rogatica-Višegrad i Sarajevo-Foča-GP Hum, kao i na regionalni put Travnik-Karanovac.

Na graničnim prijelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 20 minuta.

Još traju radovi na području Hrvatske na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim dionicama saobraća usporeno.

GODISNJICA
MARKETING