Utopio se u Australiji: Banjalučanin dao život da bi spasio kćerku

u 3
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Branko Radulović (49) koji se utopio u Australiji spašavajući kćerku u morskim talasima u Adelejdu u Australiji porijeklom je iz Banje Luke, piše Glas Srpske.

Očevici kažu da se djevojčica nalazila u čamcu na naduvavanje, kada su je talasi odnijeli od obale, a da je Branko obučen uletio u vodu kako bi je spasio.

Bio bez svijesti

Majkl Naper (70) igrao se sa svojim unucima na plaži kada je vidio čovjeka koji je ušao u vodu kako bi spasio svoju kćerku.

– Potrčao sam da ga stignem. Prije nego što sam uspio da dođem do njega, djevojčica je skočila iz čamca u njegovo naručje. Pokušavao je da je spasi u dubokoj vodi – rekao je Naper i dodao da je jak vjetar potom oduvao gumeni čamac.

Naper je uspio devojčicu staviti na dasku za plivanje. Ipak, do Branka nije uspio da stigne na vrijeme.

– Kada sam uspio da dođem do njega, već je bio pod vodom. Potom je njegovo tijelo isplivalo i to je bio momenat kada sam ga uhvatio za pantalone i okrenuo ga tako da mu lice bude iznad vode – dodao je Naper.

Branko je bio bez svijesti kada su kćerka i on, uz pomoć posjetilaca na plaži, izvučeni iz vode.

– Mislim da sam ranije mogao da stignem do njih i žao mi je što nisam. Lara je princeza, a tata je heroj – rekao je Naper.

Radulović je porijeklom iz banjalučkog naselja Lauš.

– Njegova porodica se krajem devedesetih vratila iz Australije u Banju Luku, ali je nedugo zatim on ponovo otišao na sedmi kontinent. Nedavno je dolazio na svoje ognjište u Karađorđevoj ulici. Bio je dobričina. Toliko nas je pogodila ova vijest da smo svi skrhani od bola – kaže jedan od njegovih prijatelja s Lauša koji nije želio da mu se spominje ime.

Umro je herojskom smrću

Sveštenik crkve Sveti Sava, Strahinja Janjić rekao je da je Radulović boreći se za život njemu najvažnije osobe na cijelom svijetu pokazao da je prava, požrtvovana ljubav, ljubav do smrti.

– Svi smo ga znali kao čovjeka posvećenog porodici i crkvi. Uvijek je bio spreman da odgovori na svaki poziv i da pomogne bilo kome kome je po­moć potrebna i u bilo koje vrijeme – rekao je za australske medije Janjić.

Porodica i prijatelji su se putem društvenih mreža oprostili od Branka Radulovića. On je kćerku opisivao kao svoju princezu.

– Umro je herojskom smrću, spašavajući svoju Laru iz mora. Šokirani smo, ali znamo koliko je volio svoju omiljenu djevojčicu i da ne postoji nešto što ne bi uradio za nju. Dao si život za nju i time pokazao za šta si živio – samo su neke od poruka ljudi bliskih Branku.